Wat

De VIEWPOINTS methode is een fysieke performance-training d.m.v. improvisatie en oefeningen. Het is een deconstructie van de elementen die gebruikt worden in performance: ruimte, tijd, vorm, emotie, verhaal & beweging; om zo hun oneindige mogelijkheden te onthullen. 

 

De VIEWPOINTS geven de performer de mogelijkheid om verder te kijken dan wat hij zelf in eerste instantie voor mogelijk houdt. Ze trainen het lichaamsbewustzijn, het inzetten van fysieke mogelijkheden. Ze helpen de performer zich meer bewust te worden van de compositie-elementen die hij tot zijn beschikking heeft. Ze trainen de flexibiliteit, het vermogen om open te staan voor impulsen van buitenaf en keuzes te maken in de mogelijke reacties hierop. De performer leert zijn eigen voorgeprogrammeerde reactie los te laten, het eigen cliché, en oefent het vermogen om alles te registreren en niets uit te sluiten omdat hij denkt dat het goed of slecht, nuttig of onbruikbaar is.

 

De VIEWPOINTS zijn ontwikkeld vanuit de postmoderne dans door danseres / choreografe Mary Overlie (USA) en daarna aangepast voor het theater door Anne Bogart en SITI Company.

 

Wie

We nodigen alle professionele dansers, acteurs, theatermakers, choreografen, beeldend kunstenaars, performers EN studenten uit. Alle sessies worden geleid door Deborah Black, Arjan Gebraad & Roel Swanenberg (meer info hieronder).

 

Wanneer

Weekend 2-3 juni 2018, van 10.00 tot 18.00 uur

 

Waar

Het Zuidelijk Toneel, Ringbaan Oost 8-15, Tilburg

 

Prijs

Normaal: € 100,-

Vroegboekkorting: € 80,- (inschrijven vóór zondag 20 mei)

Studenten: € 50,- (studentenkaart vereist).

 

Hoe inschrijven

Stuur een email naar: info@kinderenvandevilla.com

Wat mensen zeggen over Deborah, Radical Presence & The Viewpoints.

 

"Deborah hecht veel waarde aan het materiaal en brengt die verbondenheid mee naar de workshop. Ze geeft met helderheid en gevoeligheid les en presenteert het materiaal op een manier die toegankelijk is voor alle disciplines / achtergronden. Ik werd uitgedaagd en geïnspireerd." - Maryanne Cheney, danseres en choreograaf

 

Deborah's introductie van de Viewpoints was uitstekend, haar inzichten waren zowel fascinerend als nuttig. Ze creëerde een kalme maar toch bemoedigende sfeer, ik voelde me comfortabel en geïnspireerd om te verkennen en te experimenteren!" - Terra Vandergraw, theaterdocent

 

 

Deborah Black is een multi-disciplinair performer en lerares. Ze heeft getraind met zowel Mary Overlie als SITI Company.

 

Vanaf 2013-2016 was ze in Europa werkzaam als docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL), evenals workshops in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Terwijl ze eerder al bijna 15 jaar in NYC verbleef en samenwerkte met Deborah Hay, Siobhán Cronin, Joe Williams en de SITI Company, begon ze haar huidige onderzoek naar collectieve en individuele dagelijkse praktijken, conflictbeheersing, de ruimte tussen dans en theater en ecologie . Ze heeft een BFA in dance van de Tisch School of the Arts van NYU. 

Deborah Black (© Dave Ratzlow)
Deborah Black (© Dave Ratzlow)
Deborah Black
Deborah Black

Arjan Gebraad is een Nederlandse regisseur, acteur, docent en dramaturg, afgestudeerd als theatermaker aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij werkt als freelance theatermaker met zowel professionals als amateurs en heeft gespeeld bij tal van gezelschappen, dit zowel in het theater, op festivals als op locatie. 

 

Hij heeft in het verleden meerdere malen samengewerkt met Roel Swanenberg en Deborah Black, zowel uitvoerend als lesgevend. Samen met Black faciliteert hij workshops voor de Rotterdam Viewpoint Training-groep. 

 

Hij trainde met SITI Company in New York, Parijs, Wales, Madrid, Nederland en met Mary Overlie aan het Rose Bruford College in haar allereerste UK-workshop. 

 

 

 

Fragmenten over eenzaamheid (© Annelies Verhelst)
Fragmenten over eenzaamheid (© Annelies Verhelst)
Arjan Gebraad
Arjan Gebraad (© Cléa Bethlem)

Roel Swanenberg werd geboren in Nederland, maar bracht het grootste deel van zijn leven door in België. Hij is afgestudeerd als Meester in de Audiovisuele kunsten aan de KHLim in Genk. Vervolgens behaalde hij zijn docentendiploma en daarna studeerde hij af als acteur aan de Toneelacademie van Maastricht (NL). Hij trainde o.a. bij SITI Company in New York, Parijs en Nederland en bij Teatr Novogo Fronta (CZ)

 

Samen met Wanda Eyckerman richtte hij 'kinderenvandevilla' op ter ondersteuning van hun artistieke projecten, waaronder: voorstellingen voor jong en oud in het theater en op locatie, maar ook het organiseren van workshops, coachings en vrij werk.

 

In 2017 regisseerde hij bij Het Zuidelijk Toneel de voorstelling: 'Lampenmakers'. Daarnaast werkt hij als freelance acteur voor theater, tv & film en doceert hij acteursregie op LUCA School of Arts. En sinds 2013 speelt hij de voorstelling 'Leeghoofd' doorheen Europa (Tuning People & kinderenvandevilla). In de zomer van 2018 staat de 300ste uitvoering op het programma.

Roel Swanenberg
Leeghoofd (© Clara Hermans)
Roel Swanenberg
Roel Swanenberg